El-sikkerhed

El-sikkerhed

Fejlstrømsafbryderen er nødbremsen i dit hjem. Den sidder i dit el-skab og sikrer dig mod livsfarligt stød ved at afbryde strømmen, hvis der opstår en fejl i et el-apparat.
En fejlstrømsafbryder redder liv. Det er derfor vigtigt at have styr på sin elsikkerhed i hjemmet.

Og derfor skal du teste din fejlstrømsafbryder jævnligt, fordi man ved et tryk på testknappen ”motionerer” afbryderen. Man giver den populært sagt et serviceeftersyn og sikrer, at den er i ”god form”, hvis den en dag skal i brug.

Sådan gør du

Du kan selv lave en simpel test af din fejlstrømsafbryder – og dermed tekste din elsikkerhed. Det koster ikke noget, og det er hurtigt gjort. Tryk på fejlstrømsafbryderens testknap, der ofte er markeret med et ’T’. Slår relæet ikke fra, virker din fejlstrømsafbryder ikke, og du skal få den tjekket af os. Testknappen er dog ikke en garanti for, at relæet er 100 % ok – det kræver en test med vores installationstester. Kontakt os for nærmere info.

Er du i tvivl, om din fejlstrømsafbryder lever op til kravene, kan du altid kontakte en autoriseret elinstallatør. En elinstallatør er autoriseret, når han har en godkendelse fra Sikkerhedsstyrelsen, der er myndighed på el-området. Søndergaard EL A/S er naturligvis autoriseret el-installatør.
Er du i tvivl, så send et billede af din fejlstrømsafbryder til info@hs-el.dk med dine kontaktinfo, så kan vi hjælpe dig.

Fejlstrømsafbryderen er lovpligtig

Det er lovpligtigt at have installeret en fejlstrømsafbryder i sit hjem. De mest udbredte typer er en HFI-afbryder eller en HPFI-afbryder. HFI-afbrydere installeres ikke længere, og har du en HFI-afbryder, bør du overveje at skifte den til en HPFI-afbryder, der er bedre tilpasset nutidens elektronik.

Hvis du har en FI-afbryder i dit hjem, er den ikke længere lovlig. Efter 1. juli 2008 SKAL der sidde en HFI-afbryder eller HPFI-afbryder. Kontakt os, så er vi behjælpelige med at få den skiftet ud.

Tror du, at din fejlstrømsafbryder er mere end 10 år gammel, er det en god ide at få os til at tjekke den. Både HFI-afbrydere og HPFI-afbrydere er mekanik, der bliver mindre funktionsdygtige med tiden.

Kontakt

Brian Søndergaard
El-installatør

Telefon 97 42 07 99

Søndergaard El - Brian

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)