Ventilationsanlæg

Ventilationsanlæg

Vi installerer og servicerer ventilationsanlæg. Det er typisk anlæg til privatboligen, men også ventilationsanlæg til kontorer, erhverv og industri.

Hvorfor ventilation?

Personers ophold i boligen, erhverv og industri øger luftens indhold af fugt og kuldioxid. Dertil kommer madlavning, stearinlys, bad, tørring af tøj m.v. Den dårlige indeluft kan give hovedpine, træthed, irriterede øjne og lignende. Bliver fugtindholdet for stort, er der risiko for skimmelsvampe og på sigt fugt og rådskader på husets konstruktioner.

For at udskifte den dårlige luft, skal der luftes ud. I de nye krav for boliger er kravet 0,3 liter pr. sekund pr/m2. Det vil sige en komplet luftudskiftning en gang hver anden time. Det er bygherrens ansvar, at kravet i det nye hus overholdes.

Naturlig ventilation:

Den naturlige ventilation foregår ved at åbne døre eller vinduer i korte perioder – helst to – tre gange om dagen – også om vinteren. I ældre huse uden ventilationsanlæg er der også en vis naturlig ventilation gennem utætheder i lofter og vægge. Sidstnævnte giver desværre også øget varmeforbrug og kan give træk/kulde. I nyere huse er utæthederne væk, men i mange tilfælde er der så monteret kanaler med ventiler i rummene – direkte til det fri for at opnå en vis luftudskiftning. De fleste lukker disse ventiler, da det trækker ind med kold luft – og dermed giver et øget varmeforbrug. Den naturlige ventilation har også den udfordring, at det ikke bliver gjort – i vores travle hverdag er det ikke nemt at lufte ud to – tre gange om dagen – slet ikke om vinteren.

Mekanisk ventilation:

Mekanisk ventilation består af et ventilationsanlæg, som placeres på loftet eller i et højskab i bryggerset. Dertil kommer rør og ventiler til de forskellige rum. Det er naturligvis nemmest at etablere et ventilationsanlæg i byggefasen, men er der loftsrum over boligen, kan ventilationsanlæg naturligvis også etableres i eksisterende, ældre huse samt i eksisterende erhverv og industri.

Fordelene ved et ventilationsanlæg er mange: Du skal ikke tænke på at lufte ud, du har altid frisk luft i huset eller bygninger til erhverv og industri, du slipper for pollen, støj og døre, der smækker på grund af gennemtræk.
Med et ventilationsanlæg undgår du også øget varmeforbrug, da du ikke behøver at åbne vinduer og døre for at lufte ud. Varmeregningen bliver som regel mindre, da mindre fugt i luften kræver mindre energi for at blive opvarmet. Det eneste du skal foretage dig er at skifte filtre i anlægget to gange om året.

Kontakt os, så vil vi meget gerne komme med en pris på installation af ventilationsanlæg i netop din bolig eller industri.

Kontakt

Brian Søndergaard
El-installatør

Telefon 97 42 07 99

Søndergaard El - Brian

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)